Ekipa britanske paranormalne serije Most Haunted snimili su jednu od najstrašnijih scena ikad, naišla na duh djeteta u hodniku U 15 godina koliko se snima serija po prvi puta su uhvatili duha kamerom. Scenu su snimali u dvorcu Wentworth Woodhouse

Tim Most Hunted ostali su u nevjerici zbog onoga što su snimili. Do tada, to je najcjelovitija snimka koju smo ikad snimili.

No, umjesto da smo dobili odgovor na ono što smo tražili, sada imamo još više pitanja – rekla je ona. Snimatelj Karl Beattie koji je snimio duha kaže kako nikada dosad nisu vidjeli ništa takvo te da zapravo nemaju objašnjenje za ono što su snimili.

Duhovi – neki ih se boje, neki ne vjeruju u njih, a neki ih ‘istjeruju’.

Član istraživačkog tima Mark Vernon tvrdi da ima sposobnost čuti i vidjeti duhove.

– Na snimci možete vidjeti tamnu figuru koja stoji i gleda u snimatelja. Bili smo s njom u hodniku tek dvije minute, a uočili smo je nakon što smo pregledali cijelu snimku.

Malo o povijesti dvorca

Premijer lord Rockingham desetljećima bio jedini markiz u Engleskoj i Walesu, a tek nekoliko godina nakon njegove smrti kreiran je niz novih markiza. Njegov dvorac imena Wentworth Woodhouse imao je čak 300-tinjak soba.

Dana 27. ožujka 1782. godine bogati i moćni lord Rockingham postao je britanskim premijerom. Izvorno ime bilo mu je Charles Watson-Wentworth, a posjedovao je u to vrijeme jedan od najvećih aristokratskih dvoraca u Velikoj Britaniji, zvan Wentworth Woodhouse. Taj dvorac s 300-tinjak soba ima pročelje duljine čak 180 metara, po čemu nadmašuje sve ostale aristokratske rezidencije u Europi. Premijer lord Rockingham naslijedio je od oca titulu markiza od Rockinghama (engl. Marquess of Rockingham), a upravo su njih dvojica sagradila spomenuti Wentworth Woodhouse. Zanimljivo je da je premijer lord Rockingham desetljećima bio jedini markiz u Engleskoj i Walesu, a tek nekoliko godina nakon njegove smrti kreiran je niz novih markiza.

Premijerom je lord Rockingham postao čak dva puta, a i izvan te funkcije imao je veliku ulogu u britanskoj politici. U svom drugom mandatu trudio se osigurati mir s SAD-om, koji je Veliku Britaniju bio pobijedio u Ratu za nezavisnost. Nažalost, lord Rockingham preminuo je samo oko tri mjeseca nakon što je postao premijerom, i to od epidemije gripe.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime