Potpuno crnih očiju, pozvone vam na vrata ili traže da ih povezete. Rijetki su oni koji su ih pustili u kuću. No sada, ova djeca ne vrebaju samo na domove i “obične” ljude, nego su utjerali strah u kosti i američkom specijalcu.

Prema urbanoj legendi, djeca potpuno crnih očiju, siju strah diljem svijeta. Stara između šest i 16 godina, uopće nemaju bjeloočnice ili šarenice, a neki svjedoci kažu kako im je koža potpuno blijeda, nalik na onu leševa. Pozvone na vrata i zamole vas da se sklone s kiše, ili ako mogu koristiti vaš telefon i sl. ili pak stopiraju. Neki tvrde kako se u pravilu kreću u paru no ima i onih koji kažu kako im se obratilo samo jedno jezivo dijete.

Svjedočanstva o susretima s “black-eyed chidlren” pojavljuju se na internetu već 20 godina, a prvi ih je opisao novinar Brian Bethel 1996. Od tada je sve više priča o susretima s ovim utvarama. Razlikuju se u nekim detaljima, no svima je zajedničko to što su djeca tražila dopuštenje da uđu u stan te kako ih je prošla neopisiva jeza. Tako se je našao i  specijalac.

“Visok sam gotovo dva metra, a prije nego što sam prešao u zrakoplovstvo bio sam u specijalnim postrojbama. Dok sam bio u vojarni u svojoj kolibi i pio pivo, čuo sam kucanje iz kupaonice. Ustao sam s ležaja i mislio da je u pitanju moj cimer, obzirom na to da su nam sobe spojene kupaonicom. No nikoga nije bilo nutra. Bio sam zbunjen. Onda sam čuo neko grebanje na vratima i pogledao kroz špijunku.Ispred je bio dječak koji je imao 17, maksimalno 18 godina.

Pitao sam ga što treba. Pogledao me sa smiješkom kojeg mogu opisati samo kao gladan i okrutan. Ispijenog lica, pitao me može li iskoristiti moj telefon. Rekao sam mu da idem spavati i neka proba preko puta. Zatvorio sam vrata i nisam se previše obazirao. No onda je ponovo pokucao. Otišao sam do prozora. Htio sam ga zastrašiti da ode. Povukao sam žaluzine i pogledao ravno u njega. On je uzvratio pogled. Bio je slabašan. Vjerujte mi kada kažem da se ne uplašim lako, ali nešto kod njega me prestravilo do kosti.

Ponovo me pitao mogu li ući. I onda sam vidio njegove oči. Bile su prazne. Zajedno s onim okrutnim osmijehom – zbog svega toga su me prošli trnci. Nešto nije bilo u redu. Rekao sam ‘Reći ću ti još jednom da odeš prije nego te napucam’. Okrenuo sam se da dohvatim mobitel i u tom djeliću sekunde on je nestao.

No ne mogu se otarasiti osjećaja da sam vidio negdje ranije. Još u srednoj školi, radio sma na benzinskoj crpki kada sam ga vidio kako prelazi brzu cestu s četiri trake i zuri u mene i mog brata. Brat mu je doviknuo i pitao ga treba li što. Rekao je isto što je rekao i sada u vojarni – može li upotrijebiti naš telefon. Brat mu je rekao da ne može jer je iza pulta. Ušli smo, a on je stajao ispred trgovine. Kucao je nekih pet minuta po staklu sve dok brat nije uzeo palicu i krenuo prema njemu. Brat ga je opisao baš onako kako sam ga i ja vidio – blijedo, mršavo lice i crne oči”

To su  djeca u dobi od šest do šesnaest godina s posve crnim očima bez bjeloočnica, a diljem svijeta prijavljuju susrete s njima koji lede krv u žilama

Djeca s crnim očima, bez bjeloočnica, nisu nepoznanica ljubiteljima paranormalnog. Fenomen je nazvan “Black Eyed Kids”, a takva djeca navodno su viđana u cijelom svijetu. Incident s njima zabilježen je 1996. i uključuje novinara Briana Bethela, koji je tvrdio da je sjedio u svom autu te pregledavao neke papire dok je odjednom čuo kucanje. Pogledao je van i ugledao dva dječaka u dobi od oko 12 godina, koji su ga pitali može li ih odbaciti do lokalnog kina. Rekao je kako je gotovo pristao, no nešto ga je omelo – jeza ga je prolazila dok ih je promatrao. Njihove su se oči činile bezdušne. Odjurio je s autom koliko je brzo mogao.

Crnooka djevojčica terorizira Veliku Britaniju

U rujnu 2014. britanski tabloid The Daily Star objavio je seriju priča o djevojčici s crnim očima koja je navodno terorizirala područje Cannock Chasea u blizini Staffordshirea. Istražitelj paranormalnih pojava Lee Brickley pregledao je slučaj u kojem je jedna mještanka čula zastrašujući vrisak za koji je mislila da dolazi od djeteta u nevolji. Potrčala je u potrazi i nakon što isprva nije vidjela nikoga, odjednom je primijetila djevojčicu odjevenu u bijelo koja stoji iza nje. Rekla je kako je djevojčica držala dlanove preko očiju  u potpunoj tišini. Žena koja je sa sobom imala kćer upitala je djevojčicu je li sve u redu s njom, na što je ova skinula ruke s lica i otvorila oči.

– Bile su posve crne, bez šarenice, bez bjeloočnice, bez ičega. Odskočila sam i zgrabila svoju kćer, a kad sam ponovno pogledala, više je nije bilo – svjedokinja je izjavila Brickleyu.

On je medijima rekao kako je sličan susret doživio i sam 30 godina ranije, 1982. Izjavio je kako je čuo plač djevojčice i zapomaganje upomoć dok je bježala od djevojčice odjevene u bijelo. Teta koja je bila s uplakanom djevojčicom rekla mu je kako je “mala imala oči kao Sotona”.

U travnju 2015. video koji je snimio dron iznad polja u Cannock Chaseu vjeruje se da je uhvatio djevojčicu s crnim očima. Jedna je lokalna “vidovnjakinja” rekla kako je zapravo riječ od duhu djevojčice koja je umrla od difterije u Viktorijanskom dobu.

Pogledajte video:

Crnooka djeca u Francuskoj

Slučaj koji se prikazao u popularnoj TV emisiji Istraživanja Davida Wetherly’s-a, neobičan susret dogodio se u malom francuskom selu Aisne u Francuskoj davne 1974, a tada su ga istraživali Joel Mesnard i Jean Marie Bigorne – no nisu ga uspjeli razjasniti. Riječ je o dvojici muškaraca koji su se vozili onuda automobilom te su se zaustavili ispred jedne kuće dok su razmišljali kuda trebaju skrenuti da bi došli do svog odredišta. Nedaleko su primijetili neobičnu družinu – pet figura visokih oko 1,3 metra. Svi su bili jednako odjeveni u duge bijele halje, a svi su imali i dugu kosu. Najčudnija stvar na njima su svakako bile velike, posve crne oči. Lik koji je bio najbliže njima s rukom je radio gestu kao da ih poziva u dvorište. Muškarci su u strahu odjurili, a kasnije su se vratili na isto mjesto s više ljudi, no nisu uspjeli ništa pronaći.

Velika pogreška – pustila ih je u kuću

U siječnju 2016. na internetu se pojavila priča o ženi koja ne samo da je susrela djecu s crnim očima, već im je i dopustila da uđu u njen dom. Žena koja živi u Vermontu jedne je večeri usred snježne mećave čula glasno kucanje na vratima kuće koju dijeli sa suprugom. Misleći kako je riječ o nekom tko je doživio prometnu nesreću, požurila je prema vratima bacivši brzinski pogled kroz prozor – koji je otkrivao i tragove obuće na snijegu, ali ne i vozilo ispred kuće. Njen je muž prvi stigao do vrata i otvorio ih, a ispred su stajala djeca stara oko osam godina – dječak i djevojčica. Ispričala je kako nisu bili odjeveni za zimske uvjete, a trenutno je osjetila uznemirenost zbog njihove prisutnosti.

Unatoč predosjećaju, pozvala ih je u dnevni boravak, a pritom je primijetila kako je jedna mačka brzo pobjegla iz prostorije iako je do tada spavala, dok je druga djelovala ustrašeno dok ih je gledala. Ponudila ih je s kakaom kako bi se zagrijali, a odgovorili su joj, kao i uostalom na svako pitanje koje im je postavila – “naši roditelji će brzo stići”. Donijela je kakao i dok im ga je pružala, s užasom je primijetila njijhove oči koje su izgledale samo kao ogromne crne zjenice, duplje tame na glavi. Dok je buljila u njih, oboje su istovremeno rekli kako trebaju ići na WC, a žena je pokušala ostati mirna te ih je usmjerila. Trenutak kasnije, njenom je mužu krenula krv iz nosa, nestalo je struje, a dok je posegnula za maramicom kako bi mu je dodala, vidjela je djecu kako stoje na dnu hodnika i u tišini zure u njih.

“Naši roditelji su ovdje” odjednom su izgovorili i krenuli prema vratima. Samo su izašli van i otišli u tminu. Kako se približila vratima, vidjela ih je da ulaze u crni automobil kraj kojeg su stajala dva visoka muškarca odjevena u odijela. Samo su se odvezli, a u mjesecima koji su uslijedili njen je suprug počeo redovito krvariti iz nosa, isto se dogodilo i njoj. Osim toga, mužu je dijagnosticiran i melanom – sve od one sablasne snježne večeri.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime