Pravu Anabela lutku za rođendan je dobila studentkinja Donna od majke koja ju je kupila u trgovini polovne robe. O njemin prvim vlasnicima danas se ne zna gotovo ništa. Donna ju je smjestila na svoj krevet, kao dekoraciju te više nije ni mislila o njoj sve do tri dana kasnije.  U to vrijeme, obje djevojke, Donna i Angie primjetile su da ima nešto čudno i jezivo vezano uz tu lutku. Djevojka je počela lutku nalaziti u stanu na mjestu kojima je nije ostavila, a i položaj u kojem lutka stoji stalno se izmjenjivao, nekad bi lutku pronašle prekriženih nogu na kauču s podmetnutim rukama pod bradu, nekad bi ju našle kako stoji na nogama.!

S  vremenom Donna je počela pronalaziti poruke na kojima je pisalo “pomozi nam” i tada je djevojka bila sigurna da je u pitanju šala njene cimerice AngieMeđutim, cimerica je odbijala svaku odgovornost.

Situacija je trajala mjesecima, i kulminirala je u trenutku kada je cimerica zatekla lutku sa krvavim rukama. Nakon toga, devojka je pozvala vidovnjaka da joj pomogne otkriti  šta nije u redu sa lutkom. Za seanse, Vidovnjak se duh predstavio kao Annabelle Higgins, sedmogodišnje devojčice koja je umrla tragičnom smrću. Donna i njena cimerica Angie  su nakon toga dale dozvolu duhu da ostane u lutki jer je vidovnjak rekao da se djevojčica osjeća ugodno sa njima.

No ubrzo se ispostavilo da Anabelle nije ono za što se predstavlja. Lutka  je skoro napala Donninog zaručnika Loua, kasnije tog tjedna Donna je vidjela lutku ili ‘Anabelle’ s rastrganim ustima i nazubljenim komadima koji su virili iz ustiju. Jedne noći Donna se probudila kao djevojčica pjevajući,ušla je u kupaonu i vidjela mrtvu Angie s riječima ‘Želiš li se igrati’ ispisano krvlju njene prijateljice. Koji dan kasnije začuo se neki zvuk iz Donnine sobe. Lou je čekao da buka nestane kako bi ušao u sobu. Soba je bila prazna,jedino je Annabelle sjedila u kutu sobe. Lou je pretražio sobu no nije bilo znakova provale. Kad se približio lutki osjećao je da kao da netko stoji kraj njega.. Pozvali su bračni par isterivače duhova. Oni su otkrili da je Annabell zaposjeo demon koji se samo pretvarao da je duh devojčice kako bi prevario djevojke. Njegov krajnji cilj bio je da zaposjedne ljudsko biće.

Annabell se i danas nalazi u Vorenovom muzeju Okultnog u Americi u vlasništvu Eda i Loraine Warren, zatvorena u providnoj kutiji koja je pod konstantnim nadzorom.

Lutka Annabell bila je glavni protagonist slučaja koji su istraživali parapsiholozi Ed i Loraine Warren. Slučaj je proglašen kao najneobičniji slučaj opsjednuća koji je ikad zabilježen.
Angie

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime